Carolina Klüft i centrum

Sport Under söndagen var det dags för friidrottstävlingen Folksam Challenge att komma till Göingevallen och Hässleholm.
Sport • Publicerad 13 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Carolina Klüft sågs som det stora dragplåstret
Carolina Klüft sågs som det stora dragplåstret

Under söndagen var det dags för friidrottstävlingen Folksam Challenge att komma till Göingevallen och Hässleholm. Under namnet Poks Memorial fick hässleholmarna chansen att se högkvalitativ friidrott på nära håll. Det stora dragplåstret för dagen var Carolina Klüft, längdhopperskan med de stora skadebekymren de senaste åren.

När damernas längdhopp skulle avgöras, och turen gick till Klüft, kunde hässleholmarna känna igen världsstjärnans noggranna, mentala förberedelser som utmynnar i kort stegisättning innan löpningen fram till hoppgropen och de berömda klappningarna på låren. Och huvudpersonen själv, hon trivdes. – Det kändes helt perfekt att komma hit. Man kommer lite närmare publiken här, säger hon glatt efter hoppen och uppkattar att en tävling som den här ger henne möjligheten att träffa barnen i efterhand och se publiken på ett annat sätt. – Sen är det ganska nära där jag bor och man kan åka hit över dagen, säger hon och tänker tillbaka på turen från hemstaden Växjö tidigare under dagen. 6,49 stod det på resultatskylten efter att Carolina Klüft hade gjort sitt första hopp. Med det avgjorde hon tävlingen. Det är en Carolina Klüft med ett självförtroende som verkar ha växt jämfört med förra säsongen som Sporten träffar efter tävlingen. Hon fullföjde samtliga sex hopp, varav två underkändes för övertramp. 6,41 blev hennes andra bästa hopp. Vad betyder det för dig att komma hit och tävla?– Det känns bra att träffa de här tjejerna, som man känner. Det är jättviktigt, säger hon om tävlingen. – Man tävlar inte mot de andra utan man tävlar mot sig själv. Och så var det ju det här med skadorna. – Förra säsongen var jag lite skraj, det är inte roligt att inte lita på sin kropp. Hon säger att hon inte är helt fräsch i kroppen just nu, men att hon känner sig mycket tuffare jämfört med förra säsongen.I och med segern blev Carolina Klüft klar för lag-EM på Stadion nästa helg. Det meddelade förbundskapten Stefan Olsson direkt efter tävlingen. Elise Malmberg från Hässleholms AIS var med och hoppade hela 6,09, – men syntes inte i den samanslagda resultattabellen tillsammans med de andra längdhopperskorna.

Anledningen är att tävlingledningen diskvalificerade henne på grund av att hon redan var inbokad på en lagtävling. Därför ansåg tävlingsledningen att hon inte fick anmäla sig. Hon tävlade därmed under protest, dock utan att få vara med och ta placeringar. Hade hon varit med under normala former, hade hon i så fall placerat sig som nummer fyra.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.