Vittsjö fortsätter att vinna

Sport - Fast jag är lika tråkig som vanligt - vi tar en match i taget, menade Mårtensson efter de tre nya poängen.
Sport • Publicerad 13 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

- Fast jag är lika tråkig som vanligt - vi tar en match i taget, menade Mårtensson efter de tre nya poängen.Och det gör ingenting så länge som Vittsjö fortsätter att spela så bra - en match i taget!Mårtensson ställde upp med Sonja Fransson i målet och med Emma Sjödahl som offensiv mittfältare varför Sandra Adolfsson fick komplettera Sofie Andersson längst fram.Matchen i Eskilstuna fick också rena smakstarten för serieledarna som redan efter en minut hade tagit ledningen. Johanna Anderssons boll skar rätt genom straffområdet till Josefine Mårtensson som satte 0-1 bakom Eskilstunakeepern, Emelie Lundberg.- Kunde ju knappast börjat bättre, myste Mårtensson vars lag dock långt ifrån fick någon enkel resa på Tunavallen.- Nej, Eskilstuna var bra och hade dessutom fått låna in tre spelare från LDB Malmös bänk och dessa hade vi stora problem med.Nyckeln till att Vittsjödefensiven höll var dock att mittbacksparet Charlotte Bergstrand och Johanna Rosén spelade så stabilt under 90 minuter. Ändå lyckades just ett av Malmölånen, Elena Sadiku kvittera i den 24:e minuten.- En jämn första halvlek och det fanns ingen anledning att protestera över det oavgjorda halvtidsresultatet, tyckte Mårtensson vars lag även i den andra halvleken inledde charmant.Det hade gått sju minuter när skyttedrottningen Sofie Andersson tog sig fram i Eskilstunas straffområde och ur ingen vinkel alls pangade in 1-2 via Lundberg i målet.- Ett otroligt hårt skott som målvakten inte kunde klara utan stötte in i eget mål.Resten av matchen pumpade hemmalaget på med bollar som blev till halvchanser men inte mycket mer och närmast ett mål till var faktiskt Vittsjö när Sofie Andersson prickade stolpen i den 85:e minuten.- Men det är klart sådana här matcher är aldrig bra för hjärtat även om Eskilstuna mattades en del i slutet av matchen, förklarade Vittsjötränaren vars lag nu närmast jagas av IFK Kalmar - hela sex poäng bakom i tabellen.Tomas Gustavsson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.