Widmark försiktigt optimistisk

Hässleholm Det säger kommunalrådet Urban Widmark (M) i en kommentar till Finndomo AB:s beslut att lägga ner verksamheten vid Modulent i Hässleholm och därmed avskeda 160 anställda.
Hässleholm • Publicerad 13 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Kommunalrådet Urban Widmark (M) beklagar beslutet. Arkivbild
Kommunalrådet Urban Widmark (M) beklagar beslutet. Arkivbild

Det säger kommunalrådet Urban Widmark (M) i en kommentar till Finndomo AB:s beslut att lägga ner verksamheten vid Modulent i Hässleholm och därmed avskeda 160 anställda.

Kommunalrådet arbetade själv på Modulent 1992 när de anställda då fick ett liknande besked, och säger sig veta hur det känns för de anställda idag. Det är aldrig roligt att få ett sådant besked, menar han men ger uttryck för en försiktig optimism trots allt.– Det positiva är trots allt att vi befinner oss i en uppåtgående byggkonjunktur och att det därför finns en efterfrågan på byggarbetare, säger kommunalrådet.

Han är övertygad om att företagsledningen vid Finndomo AB gör allt för att hitta en köpare till produktionsenheten i Hässleholm.Enligt företagets nya styrelseordförande och tillförordnad vd, Henrik Österberg, är enheten i Hässleholm den värdefullaste och komunalrådet Widmark hoppas därför att ett helt nytt bolag kan köpa anläggningen och förhoppningsvis driva den vidare i annan regi.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.