Biljettfusket ökar

Nyheter Men om kontantstoppet den 1 juni har bidragit till ökningen är för tidigt att säga, skriver nyhetsbrevet Nytt från Öresund.
Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Kasper Dudzik/Skånetrafiken
Foto: Kasper Dudzik/Skånetrafiken

Men om kontantstoppet den 1 juni har bidragit till ökningen är för tidigt att säga, skriver nyhetsbrevet Nytt från Öresund. -Vi vill vara mer synliga. Det är svårt att säga om antalet som åkt fast har ökat just efter konstantstoppet, men det har varit en ökning hela våren, säger Ulrika Mebius, presschef på Skånetrafiken till Nytt från Öresund. Vanligaste fusket är att man åker på barnbiljett. Saknas biljett riskerar resenären böter på 800 kronor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.