Bronsplats till högskolan

Skåne/Kristianstad Den aktuella rankingen gjordes som en del av en masteruppsats vid Handelshögskolan i Stockholm.
Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Den aktuella rankingen gjordes som en del av en masteruppsats vid Handelshögskolan i Stockholm. 1451 utvalda studenter från 24 olika ekonomiprogram deltog i rankingen. Deltagarna fick själva avgöra vilka urvalsparametrar som skulle användas och hur tungt de skulle väga.

Flera av de etablerade högskolornas kandidatprogram inom ekonomi kom på betydligt lägre placeringar än vad de noterat i tidigare rankingar. För Högskolan Kristianstad blev resultatet precis tvärtom. Skolan slutade på en hedrande tredjeplats, endast slagen av Handelshögskolan i Stockholm och motsvarigheten i Göteborg.– Det förvånar mig inte att vår ekonomiutbildning fick ett så bra resultat. Den har funnits i några år nu och studenterna har lyckats etablera sig bra på arbetsmarknaden, säger Lars Carlsson, rektor på Högskolan Kristianstad i en kommentar.Vid ett tidigare tillfälle har Högskolan Kristianstads ekonomiprogram även slutat trea vid SM i Ekonomi.– Vi har hängivna lärare och en bra utbildning. Det är bra att det uppmärksammas, säger en nöjd och glad Lars Carlsson.

En annan faktor till framgången ligger, enligt rektorn, i att studenterna på ekonomiprogrammet har minst fem veckors praktik hos olika företag under sin studietid. Det gör att det finns goda möjligheter att bygga upp ett kontaktnät på arbetsmarknaden.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.