FC Hessleholm föll med uddamålet

Sport Bottenkrigande Wä spelade smart och utnyttjade sina resurser till max på Österås IP.
Sport • Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Bottenkrigande Wä spelade smart och utnyttjade sina resurser till max på Österås IP. Gästerna skaffade sig en 2–0-ledning i första halvlek, samtidigt som hemmalaget visade upp en hårresande ineffektivitet.– Vi ger dom två mål och missar hur mycket som helst framåt, säger FCH-tränaren Lennartsson.Lagkaptenen och mittbacken Linda Arvidsson reducerade efter en hörna i första halvlek och direkt efter paus inledde hemmalaget en intensiv kvitteringsjakt.Men det blev inget 2–2-mål. Hemmaspelarna var lite för bekväma och killerinstinkten i de avgörande lägena saknades. Wä krigade tappert och gästerna hade även en del flyt (exempelvis träffade FCH:s Sofia Karlsson stolpen).– Det känns som att det inte är tillräckligt viktigt. Man måste kunna pressa sig lite hårdare, men skärpan finns inte, man tar det inte riktigt på allvar, säger Lennartsson.Även om gästerna gjorde en bra match ska ett FCH med ambitioner att slåss i toppen ta tre poäng på hemmaplan mot ett Wä som slåss kring det nedre strecket.– Ja, det här en match som vi ska vinna. Det känns jätteonödigt, säger Lennartsson.Enligt FCH-tränaren gäller det nu att sluta titta i tabellen. Tankarna på att tillhöra toppen får man lägga åt sidan.– Vi får ta en match i taget. Komma på varje träning och ge hundra procent på varje träning. –Jag är så fruktansvärt besviken, säger Lennartsson och skakar på huvudet.Peter Paulsson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.