Finndomo AB varslar alla 160 anställda

Hässleholm Företagets nästa utmaning blir att hitta en intressent som vill köpa bolaget som helhet, det vill säga fabriken med all personal.
Hässleholm • Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Företagets nästa utmaning blir att hitta en intressent som vill köpa bolaget som helhet, det vill säga fabriken med all personal. Lyckas det innan nyår kan varslet dras tillbaka. Om inte, så väntar uppsägning för samtliga 160 anställda.– Det har varit röda siffror för oss länge nu. Den enda möjligheten för oss att rädda företaget är att sälja enheten i Hässleholm, säger Henrik Österberg, tidigare affärsrådgivare till Finndomo. Anledningen, säger han, är att enheten i Hässleholm är den mest värdefulla och att det finns större chanser för personalen att hitta nya jobb än för de anställda ute på glesbygden.

Produktionen kommer i stället att koncentreras till Hjältevad utanför Eksjö. Ett nytt konstruktionskontor öppnar också i Jönköping, med ett dussintal anställda. Före detta vd:n Staffan Lindquist ser överlämnandet till Henrik Österberg som en positiv nystart för företaget.– Vi gårin i ett nytt skede där ett antal tuffa åtgärder ska genomföras och då är det naturligt att en ny VD genomför dessa. Det har varit bestämt sedan tidigare att jag ska gå i år, närjag fyller 60, säger han i ett pressmeddelande.

Henrik Österberg beskriver reaktionerna bland de anställda på måndagsmorgonen som dämpad, men säger att beskedet ändå inte kom som någon överraskning.– De vet om att det har gått dåligt, men beskedet har nyss gått ut och de behöver tid att smälta det. Vi hoppas förstås att det kommer uppstå nya, liknande arbetstillfällen här, men det är vanskligt att spekulera. Vi ska göra vårt bästa, säger han.

Förhandlingarna kring företags framtid inleds under tisdagen. De närmsta månaderna kommer verksamheten emellertid att fungera som vanligt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.