Miljöpartiet i Osby har fått ny ordförande

Osby Det var i torsdags som Anna-Karin Bengtsson tog över ordförandeposten för Miljöpartiet i Osby.
Osby • Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Anna-Karin Bengtsson har blivit vald till ny ordförande för Miljöpartiet i Osby. Här med dottern Alice. Foto: Helén Fingalsson
Anna-Karin Bengtsson har blivit vald till ny ordförande för Miljöpartiet i Osby. Här med dottern Alice. Foto: Helén Fingalsson

Det var i torsdags som Anna-Karin Bengtsson tog över ordförandeposten för Miljöpartiet i Osby. Partiet som tog klivet in i Osby kommun vid valet i höstas fick då två mandat.Margaret Engdahl tog hand om ordförandeskapet och satte sig tillsammans med Anna-Karin Bengtsson på var sin kommunfullmäktigestol.

Margaret Engdahl fick även den tunga posten som socialnämndens ordförande samt en plats i kommunstyrelsen och i miljö- och byggnämnden.Anna-Karin Bengtsson har en ordinarie plats i utbildningsnämnden och är samtidigt ersättare i kommunstyrelsen och i socialnämnden.

Att axla ordförandeskapet ser hon bara som positivt.–Det ska bli jätteroligt och jag ser fram emot kontakten mot Osbyborna. Jag tycker om öppenheten och dialogen med medborgarna.

Anna-Karin var en av eldsjälarna som kämpade för Klockarskogsskolans bevarande för ett par år sedan. Över 2 000 namnunderskrifter samlades in och överlämnades till utbildningsnämnden.

Kampen resulterade i bland annat en referensgrupp där föräldrar och kommunpolitiker fick en möjlighet att ha en dialog med varandra innan beslut fattades.Anna-Karin Bengtsson var även med och bildade en Hem- och skolaförening i kommunen.Till vardags är Anna-Karin Bengtsson SFI-lärare och brinner därmed för integrationsfrågor. I fjor var hon projektledare för ett integrationsprojekt som innefattade bland annat matlagningskvällar och en bussresa där personer från olika kulturer fick mötas. I våras utsågs projektet till Årets integrationsprojekt i Skåne. Prisutdelningen ägde rum i samband med konferensen "Livet på landet" i regi av länsstyrelsen och Leader i Skåne.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.