Osby IK fortsätter jaga tränare

Sport Sedan Stephen Higgins i samband med återkvalet meddelade att förra säsongen var hans sista i klubben har Ekholm & co jagat ersättare.
Sport • Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Sedan Stephen Higgins i samband med återkvalet meddelade att förra säsongen var hans sista i klubben har Ekholm & co jagat ersättare. Vid några tillfällen har man också legat nära ett nytt tränarnamn men ännu finns inget att presentera.Lasse Ekholm förklarade dock tidigt att tränarjakten fick ta den tid som behövdes för att man skulle hitta rätt person.

Men även på spelarsidan ser det tunt ut med bara fem spelare klara inför kommande säsong, inklusive de bägge målvakterna Pontus Persson och Markus Brink från Diö.Ytterligare några namn klara för truppen?– Inte i dagsläget men kanske det händer något i slutet av veckan, säger Ekholm.En anledning till att spelartruppen är minimal kan förstås vara att just tränarfrågan inte är löst varför en del killar tvekar.

När man tittar på division II-serien är det just nu bara Osby och de bägge forna division I-klubbarna, Gislaved och Västervik som fortfarande står utan coacher. Västervik har exempelvis istället fyllt hela sin fowardskvot utan att ha klart med någon ny tränare.Läget i klubbarna:Alvesta: Peter Andersson och Andreas Custemo fortsätter för andra säsongen.Boro/Vetlanda: Magnus Rahm, 32, tar över efter Leif Karlsson. Rahm kommer närmast från Norge och elitklubben Stjernen.Dalen: Tyringebekantingen Johan Lindbom gör sin A-lagstränardebut i Norrahammarslaget.Gislaved: Ingen tränare klar efter Mats Claesson som i sin tur hoppade in under förra säsongen när Dan Mörk fick sparken.Jonstorp: J20-tränaren i klubben, Mikael Hammarström hoppade in redan under återkvalsserien och fortsätter nu som huvudansvarig.Limhamn: Fredrik Hallberg går in på sin fjärde säsong som tränare för Limeburners.Nässjö: Stefan Fransson från Tranås, som hoppade av från division I-klubben i december förra året, blir nästa slavdrivare i Höglandsrinken.Tyringe: Joakim Johansson och Janne Sjödin har dragit igång tredje raka säsongen.Värnamo: Senaste Osby-tränaren Stephen Higgins finns nu där.Västervik: Fredrik Green lämnade efter det misslyckade återkvalsförsöket och inget nytt namn har ännu deklarerats.Åseda: Nils-Gunnar Svensson lämnade Nässjö för att ta över i klubben.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.