Spring i benen för cancersjuka barn

Skåne/Kristianstad – Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå, uppmanar musiken och barnen sjunger med och gör de välbekanta rörelserna.
Publicerad 14 juni 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

– Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå, uppmanar musiken och barnen sjunger med och gör de välbekanta rörelserna. De värmer upp inför Borettloppet 2011. Det är första året som inredningsbutiken Borett anordnar loppet. Men det är inte helt nytt. Tidigare har Toddlerloppet gått av stapeln i Kristianstad och när det stod klart att det inte skulle bli något sådant i år tog Ulrika Larsen och hennes kollegor vid.– Det känns viktigt att stötta och uppmuntra barn att röra på sig, och sen så gör vi det gör en god sak också, säger hon.Alla pengar som blir över går oavkortat till Barncancerfonden.

En av deltagarna är Maja Hansson från Åhus. Det är första gången som hon är med och springer.– Men jag tränar friidrott, säger hon.En annan som är med för första gången är Vilhelm Kristoferssen. Men hans kompis Hjalmar Schrevelius har sprungit lopp förut. Han är inte så säker på vinst.– Men vi kommer nog springa snabbare är treåringarna iallafall, säger han.Vilhelm tror att de kommer hamna någonstans mittemellan i resultatlistan.På frågan om varför de är med och springer så har Vilhelm ett klart svar.– Det är för att rädda de sjuka barnen, säger han.

Första starten går och först i mål i startklassen två till tre år är Olle Einarsson. Han vet inte riktigt varför han är så bra på att springa.– Jag bara vill springa så då gör jag det, säger han glatt i segerintervjun. Han tyckte att det var roligt att springa lopp och han hoppas kunna göra det snart igen.– Jag ska nog springa ett i morgon också, säger han och kysser medaljen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.