Röke Buss fick avslag

Hässleholm Kommunen antog Röke Buss anbud, men beslutet överklagades av ett annat bolag, som menade att Röke Buss inte uppfyllde kraven som ställdes i upphandlingen.
Hässleholm • Publicerad 15 juni 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Kommunen antog Röke Buss anbud, men beslutet överklagades av ett annat bolag, som menade att Röke Buss inte uppfyllde kraven som ställdes i upphandlingen.Kammarrätten gav konkurrenten rätt och upphandlingen slutade med att anbudet gick till dels konkurrenten, dels till ett annat bolag.Röke Buss överklagade dock ärendet till Högsta förvaltningsrätten som nu fattat beslut i frågan. Rätten konstaterar att Röke Buss borde ha getts möjlighet att överpröva kommunens beslut, men eftersom giltighetstiden för anbudet gått ut avslås företagets begäran.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.