Får nyckelroll i dubbel mittenkamp

Sport Det är inte mycket som skiljer de båda division 3-lagen åt i poängväg.
Sport • Publicerad 16 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
HIF:s Oskar Olsson flyttas fram ett steg. foto: stefan sandström
HIF:s Oskar Olsson flyttas fram ett steg. foto: stefan sandström

Det är inte mycket som skiljer de båda division 3-lagen åt i poängväg. En titt i tabellen skvallrar om en ynka poängs differens, till HIF:s fördel.Men en liten djupare titt i tabellen avslöjar att det finns annat som skiljer dem åt.

Motståndarna Stafsinge IF har hittills gjort dubbelt så många mål som HIF har gjort. Å andra sidan är de ett mål ifrån att ha släppt in dubbelt så många som HIF. - Jag såg dem mot IFK och de vill verkligen rulla bollen. Det blir nog en trevlig match att titta på, säger IFK:s tränare Dan Olofsson. Hässleholms IF har två spelare avstängda, den offensiva mittfältaren Anton Persson samt forwarden Christoffer Ekelund. Den sistnämnde har gjort flest HIF-mål hittills: fyra stycken.

Å andra sidan är tidigare skadade Simon Andersson, som dock väntas starta på bänken, samt Oskar Olsson tillbaka från avstängning.I Anton Perssons frånvaro lär Oskar Olsson ta hans offensiva mittfältsposition i Dan Olofssons 4-2-3-1-liknande spelsystem. Ett steg högre upp i banan än han är van vid.

- Jag har inte spelat där under denna säsongen. Jag är ju normalt en av de två defensiva mittfältarna, säger Oskar Olsson själv som kan få en viktig roll i kampen om mitten, i dubbel bemärkelse. Det gäller att visa vilket som är det just nu bästa mittenlaget.

Samtidigt hintar Dan Olofsson om att Olssons roll blir mycket viktig för att vinna mittfältet och även det offensiva spelet.- Han kan sätta in bollar bakom deras backlinje och även komma till avslut, säger tränare Olofsson. Detta menar han är extra viktigt med tanke på den svaghet han hittat i Stafsinges lag.- De har kanske inte den snabbaste backlinjen.

En svaghet den framflyttade Oskar Olsson hoppas kunna utnyttja:- De har inte rosat marknaden borta. Vi får hoppas att vi gör dem dåliga, säger Olsson inför den dubbla mittenstriden.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.