Smokie gör sommarspelning i Åhus

Kultur och Nöje Det är Göran Risberg-Nilsson på Nöjesmagazinet Scala som arrangerar Smokies konserter i Sverige.
Publicerad 16 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Smokie har gjort sig odödliga
Smokie har gjort sig odödliga

Det är Göran Risberg-Nilsson på Nöjesmagazinet Scala som arrangerar Smokies konserter i Sverige. – Jag har arbetat med dem innan och försökt få hit dem ett tag, men de är väldigt upptagna. Smokie spelade i en fullsatt Kristianstads Idrottshall för fyra-fem år sedan och håller fortfarande, säger han. Bandet som bildades redan 1965 och som gjort sig odödliga med låten "Living next door to Alice" (1976) är fortfarande väldigt produktiva. På 2000-talet har de släppt sex skivor, den senaste "Take a minute" kom förra året, och de turnerar ständigt. Som så många av de här gamla banden har Smokie legat nere ett tag för att sedan återuppstå och bytt medlemmar genom åren. Den uppsättning som spelar nu har varit densamma sedan 1996, då Mike Craft tog över mikrofonen sedan förra sångaren Alan Barton omkommit i en trafikolycka. Av originalmedlemmarna från 1965 kvarstår basisten Terry Uttley. Vid konserten i Åhus, som hålls samtidigt som Beach Handboll Festival, ger även The Moniker en konsert. The Moniker är artistnamn för Daniel Karlsson, som slog igenom när han kom på fjärde plats i Idol 2007. I våras kom han tre i Melodifestivalen med Oh my God och han har i år också släppt skivan Maktub. Det blir även underhållning för barnen denna kväll, i form av Mojje, som bland annat är känd som barnprogramledare och från Diggilooturnén 2009. Konserten kommer att hållas i Åhus, där en stor, mobil scen byggs upp invid Hanöhallen och biljetter till arrangemanget är redan släppta.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.