Opinion S-ledaren Håkan Juholt uppges ha tillfrågat höjdhopparen Stefan Holm om att leda partiets arbetsgrupp mot barnfattigdom.
Opinion • Publicerad 16 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

S-ledaren Håkan Juholt uppges ha tillfrågat höjdhopparen Stefan Holm om att leda partiets arbetsgrupp mot barnfattigdom. Även om Holm tidigare framträtt som socialdemokrat är nyheten uppseendeväckande med tanke på att han inte har någon gedigen politisk erfarenhet att falla tillbaka på. I Sverige är vi inte så vana vid att personer som förtjänat kändisskap på ett område går över till politiken. Själv kommer jag egentligen endast på förre skidstjärnan och senare Centerriksdagsmannen Rolf Rämgård. Finland har varit den raka motsatsen där tidigare idrottsstjärnor varit tunga politiker och till och med slutat som president. Den legendariske presidenten Urho Kekkonen var nämligen i ungdomen framstående i numera skrotade grenar; stående höjdhopp och stående trestegshopp. Jag tycker det i grunden är bra om människor från andra karriärer kan få en snabbväg in i politiken. Avgörande är att det handlar om omvittnat dugliga personer och Stefan Holm har gjort sig känd som en ytterst klipsk person via sina insatser i SVT:s På Spåret. Jag tror inte Håkan Juholts största oro gäller att Stefan Holm inte klarar uppgiften. Snarare ligger ett bekymmer i alla dessa övriga S-politiker som kan känna sig förbigångna. Inom politiken, och det gäller oavsett parti, finns det en jantelag där de med lång erfarenhet ofta försöker kväsa unga. I gengäld tror jag inte att Stefan Holm tycker det är ett stort bekymmer. Om det är något han är van vid så är det ju att hoppa förbi konkurrenter. @Byli.8.init:Lars J Eriksson

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.