Nu ställs den ut

Kultur och Nöje Sångerskan väckte stor uppmärksamhet när hon bar klänningen, gjord av argentinskt nötkött, på MTV-galan förra året.
Publicerad 17 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Lady Gagas köttklänning. Foto: Scanpix
Lady Gagas köttklänning. Foto: Scanpix

Sångerskan väckte stor uppmärksamhet när hon bar klänningen, gjord av argentinskt nötkött, på MTV-galan förra året. Klänningen har sedan dess förvarats i ett kylrum, konserverats och målats i naturliga köttfärger, skriver Contactmusic. Gagas köttklänning, som är designad av Franc Fernandez och Nichola Formichetti, blir del av en utställning om kvinnor inom rockmusiken som visas på Rock and roll museet i Cleveland, Ohio, till februari nästa år.    

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.