Tareq Taylor: ”Ett genomtänkt recept”

Nyheter – Det var ett spännande recept på många sätt.
Publicerad 19 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Tareq Taylor mäter upp grädde. Foto: Stefan Sandström
Tareq Taylor mäter upp grädde. Foto: Stefan Sandström

– Det var ett spännande recept på många sätt. Jag vet sedan tidigare att kött blir väldigt mört av att marineras i läsk, jag vet inte om det är bikarbonat eller någon annan beståndsdel, men det blir väldigt bra. Sedan gillar jag framför allt idén att grilla köttbitarna innan man lägger dem i grytan. Det gav både väldigt fin röksmak åt grytan, och påverkade dessutom utseendet positivt. Receptet är väldigt genomtänkt, jag skulle väldigt gärna använda det själv i något sammanhang. – Även gulbetsglassen är ett exempel på hur man har tänkt "utanför boxen" och använt en rotfrukt i ett oväntat sammanhang. Det blev god smak på glassen, och dessutom tycker jag om att man även tänkt på presentationen av rätten, med kanderad betblast och en "jordbädd" av choklad. Snyggt!Trean i tävlingen, Sylvia Larssons duvskav, uppskattades också mycket av juryn, men kunde med några små justeringar varit ännu bättre. – Det är en god och snabblagad rätt i sin nuvarande form, men det var ju Skånes bästa recept vi var ute efter och inte det mest snabblagade. Jag tror att den här rätten hade vunnit mycket på om man hade tagit tillvara duvskrovet och kokat en fond på det i stället för den färdiga kycklingfonden i receptet. Då hade den nog varit ytterligare ett snäpp vassare, kommenterar Tareq Taylor

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.