Ett riktigt kalas och allsång därtill

Osby De kom från Killeberg, Strömsborg, Slähult och Osby.
Osby • Publicerad 20 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
I väntan på korven; allsång! "Flickorna i Småland" duger bra även för skåningar. Foto: Lasse Lindell
I väntan på korven; allsång! "Flickorna i Småland" duger bra även för skåningar. Foto: Lasse Lindell

De kom från Killeberg, Strömsborg, Slähult och Osby. Ett 50-tal av hemtjänstens kunder. Vanligtvis träffar de personalen i hemmet, men de träffar sällan varandra. Nu blev det ändring på detta.– I botten är det faktiskt ett EU-projekt. Och det var efterlängtat, konstaterar Pia Andersson från hemtjänsten.En av kuggarna i projektet heter Marina Nilsson,och hon grillar korv för glatta livet. Festen kunde ros i land tack vare rejäl sponsring från den lokala företagsamheten.– Visst, det bjuds på bål och snittar, vi grillar korv och det saknas inte tårta och kaffe heller, berättarKerstin Lexander, också hon från hemtjänsten.Och allsången fick till och med stopp på regnet för en stund.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.