Sommarens teater

Kultur och Nöje Juni 17 – Viva La Greta spelas på Fredriksdalsteatern i Helsingborg med bland andra Eva Rydberg, Magnus Härenstam, Birgitta Rydberg, Ola Forssmed.
Publicerad 21 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021

Juni 17 – Viva La Greta spelas på Fredriksdalsteatern i Helsingborg med bland andra Eva Rydberg, Magnus Härenstam, Birgitta Rydberg, Ola Forssmed. Regi: Anders Albien. Spelas till och med 28 augusti. Handling: På Rosendahls slott kan allt hända så här på 70-talet. Greta Mohlin, slottsfrun och före detta Paris-divan, har fått sin före detta fästman, den amerikanske läskedrycksfabrikanten, att bidra med pengar för att rusta upp slottet. Men nu dyker både han själv och hans nya flamma upp.

18 – Mozarts Cosi fan tutte på kulturhuset Anders i Höör med Kammaropera Syd. Med Kalle Leander, Adam Roth, Charlotte Ohlander, Laine Quist. Regi: Tord Nihlén. Spelas också på Scala i Ystad den 15 och 16 juli och den 5 augusti på Huseby Bruk vid Växjö.

24 – Rut och Ragnar på Skillinge teater. Komiskt drama av Kristina Lugn med dans. Skillinge teater i samarbete med Skånes Dansteater. Katarina Zell och Anders Granström samt dansarna Risa Larsen och Melody Putu medverkar. Regi: Christian Tomner. Spelas till och med 5 augusti. Handling: Rut och Ragnar ska skiljas efter ett långt äktenskap. Bohaget ska delas, ringarna lämnas tillbaka, skilsmässofoto tas och fest anordnas samt tid bokas för svekmånad.

Juli 1- Macbeth av Shakespeare omformad till Majbeth – tjejen som lyssnade för mycket på radion. Teater Quilt spelar i Teaterlogen i Yngsjö utanför Åhus. Regi: Staffan Aspegren. Medverkande: David Sigfridsson, Caisa-Stina Forssberg, Aleksa Lundberg, Olov Häggmark och Joel HolmgrenHandling: Majbeth Petersson med maken Lars driver Dungens stugby och allt är frid och fröjd. Så inträffar något märkligt med häxor och zombies och spådomar, som ställer allt på huvudet. Det är som vanligt fråga om en maktkamp mellan det goda och onda. Spelas 1- 31 juli.

1 – I nöd och lust med Galejteatern på Kronetorps mölla i Arlöv. Manus Roland Ehrbe och regi Erling Borgshammar. Med bland andra Jonny Blomkvist, Ann-Caroline Lejox, Felicia Lekenmyr, Isabelle Forss. Spelas till och med 16 juli. Handlingen utspelar sig försommaren 1940. Handlaren Löfström har känningar av varubrist och obetalda skulder, men livet flyter på. En dotter, en revisor, en oväntad gäst med flera gör att spelet rullar i gång.

1 - Semestersabotörerna. Revy med Mikael Neumann, Tommy Juth och Sven Melander i Falsterbo Strandbad. Regi: Marianne Mörck. Spelas 1- 31 juli.

2 – Resor med moster August i Marsvinsholms slottspark utanför Ystad. Med Ystads stående teatersällskap, medverkande Pale Olofsson, Bill Hugg, Bror Tommy Borgström, Bjarne Löwdin på piano och dragspel. Regi: Johan Huldt. Premiär 2 juli spelas 6 juli – 14 augusti. Handlar om en pensionerad banktjänsteman, stillsam och prudentlig, som odlar dahlior. På sin mors begravning träffar han sin moser Augusta, en inbiten globetrotter.

4 – Pop. Trolleriföreställning med Malin Nilsson och Markus Sink. Spelas till och med 14 augusti på Skillinge teater. Handling: Malin är besatt av sina gula regnskor och trasiga paraplyer. Zink älskar döda kaniner och trollkarlarna som dödat dem. Ridån går upp för deras egen definition av showbusiness.

7 – Commedia! med Sommarteater på Krapperup turnerar runt i Skåne. Premiär i Tivoliparken i Höganäs 7 och 8 juli. I parker i Malmö 12-16 juli, Lomma 31 juli, Trelleborg 6 augusti, Ystad 7 augusti. Commedia! är en familjeföreställning i Commedia dell arte-stil, burleska figurer i mask. Regi: Claudio De Maglio. Med Amelie Norgaard, Pontus Lundin, Emma Larsson och Joel Berg

9 – La Traviata med Skånska Operan. Med Lone Mohr Villadsen, Henrik Holmberg, Johan Hallsten, Erika Tordeus, Mette Bjaerang Pedersen, Christer Arwidsson, Jonas Helander, Sebastian Duran samt en liten kör. Regi: Ola Hörling. Bäckaskog slott 9, 10 och 12 juli. Hovdala slott 15 och 16 juli, Trollenäs slott 19 och 20 juli, Krapperups Borg 23, 24 och 26 juli, Ystad teater 30 och 31 juli, Malmö Ungdomens hus 2 och 3 augusti, Jordberga slott 6 och 7 augusti, Kalmar slott 9 och 10 augusti och Palladium i Malmö 13, 14 och 16 augusti.

Augusti 4 – Operan Ofelias Skuggteater av Dag Raael Braathens. Höörs Sommaropera 2011 i regi av Tord Nihlén. Uruppförande 4 augusti, spelas även 5, 6, 7 augusti på Kulturhuset Anders i Höör.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.