Anilla utsedd till Skånes finaste rastplats

Broby Det är sommarvärme och en bil med dansk registreringsskylt svänger av vid Anilla.
Publicerad 22 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Rastplatsen Anilla har blivit utsedd till Skånes bästa rastplats av Motormännen.
Rastplatsen Anilla har blivit utsedd till Skånes bästa rastplats av Motormännen.

Det är sommarvärme och en bil med dansk registreringsskylt svänger av vid Anilla. Det är Ingvar och Lonu Bidstrop som har bestämt sig för att stanna till och ta en paus.

– De har verkligen gjort fint här. Sist vi stannade till på Anilla var det inte alls lika fint, säger Lonu. De slår sig ned vid ett av borden nere vid vattnet. De förstår att rastplatsen har utsetts till Skånes finaste.

Motormännens lokala vägombud i östra Skåne, Willy Wehlin, har varit på rastplatsen flera gånger. – Det är många som stannar till där. Det är rent och fräscht. Inget klotter. Han berättar att det inte är många som vet att rastplatsen finns. Men nu ska den minsann sättas på kartan.

Varje år utser Motormännen den finaste rastplats i varje län. Det är inte bara trevligt med fina rastplatser, de spelar en viktiga roll för trafiksäkerheten, menar Motormännen. Inbjudande rastplatser kan få fler att pausa i långa körningar och förhindrar på så sätt olyckor.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.