Politiker friad för misshandel

Hässleholm Rätten menar att sonens svullnader och rodnad uppkom när pappan försökte få stopp på det slagsmål som uppkommit mellan sonen och det yngre syskonet.
Hässleholm • Publicerad 22 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Rätten menar att sonens svullnader och rodnad uppkom när pappan försökte få stopp på det slagsmål som uppkommit mellan sonen och det yngre syskonet. Under tingsrättsförhandlingen förklarade mannen att sonens blåmärken uppkom då han försökte lyfta bort sonen och samtidigt värjde sig mot sonens slag.

Enligt tingsrätten var pappans agerande "inom ramen för vad som är ett normalt berättigat föräldraingripande". Rådmannen Lena Berlin hade en skiljaktig mening och menar att pappan genom sina avvärjningsslag tillfogat sin son en skada och därmed gjort sig skyldig till misshandel.De tre nämndemännen gick däremot på en friande linje och åtalet ogillas därför.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.