Femklöverns budget röstades fram

Broby Den stora debatten handlade om den så kallade nolltaxan som innebär att föreningar kan låna kommunens fritidsanläggningar gratis.
Publicerad 23 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Den stora debatten handlade om den så kallade nolltaxan som innebär att föreningar kan låna kommunens fritidsanläggningar gratis. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill behålla nolltaxan. – Om vi slopar nolltaxan kan det leda till segregering, sa Karl-Erik Innala (S).Syftet enligt femklövern, med att slopa nolltaxan, är att ge mer ansvar och frihet till föreningarna. – Föreningarna ska få förfoga över hur de vill forma sina verksamheter, sa Magnus Nilsson (KD).

Sverigedemokraterna ställde sig bakom femklöverns förslag.Karl Erik Innala (S) uttryckte oro över att femklöverns förslag innehåller en framtida skattesänkning, odefinierade sparbeting och saknar amorteringar. Femklövern var dock mycket överens om att budgetförslaget var ett starkt förslag. – Det är en förtroendefråga, menade Patrik Åberg. Vi har satt upp höga mål och jag ställer höga krav på mig själv. Vi kommer att leverera.

Socialdemokraterna vill att extra resurser ska sättas in i skolan i form av socialpedagoger. – Vi ska inte vara inne i verksamheterna och peta, sa Tommy Aspegren. Det är upp till skolledarna att avgöra sådana frågor. Karl-Erik Innala menade att de hade haft en nära dialog med verksamheterna och därför visste att extra skolpedagoger hade varit bra i framtiden då den nya skollagen träder i kraft med utökat ansvar för kommunen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.