Fick ingen skolskjuts – missade avslutning

Broby Det skriver pojkens mamma i ett brev till kommunen.
Publicerad 23 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det skriver pojkens mamma i ett brev till kommunen. Kvinnans son som har Downs syndrom, har av någon anledning blivit nekad skolskjuts och har därför fått färdtjänst. Färdtjänsten fungerar dock dåligt. Klassen måste alltid vänta på den 17-åriga pojken eftersom färdtjänsten kör så oregelbundet.

Skolpersonalen rapporterar ofta förseningar. Resan hem från Kristianstad tar över en timme. Den 31 maj kom ingen färdtjänst. Då menade man att man hade skickat ut en ny ansökan. Kvinnan kontaktade kommunen men fick inget svar.

Kvinnan hade själv velat skjutsa in sin son till skolan de två sista veckorna om det inte var för att hennes bil hade gått sönder. "Nu har min son gått miste om de två sista veckorna och skolavslutningen", skriver kvinnan.

Mamman avslutar sitt brev till kommunen med att hon hoppas på att skolskjutsen ska fungera bättre nästa termin.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.