Nio enplansvillor ska byggas i Knislinge

Broby Träden som står längs Helge å och hindrar utsikten ska huggas ned för att göra området som kallas för Gräddhyllan ännu mer attraktivt.
Publicerad 24 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Jan Persson och Lars Björkqvist pratar med kommunalrådet Patric Åberg om satsningen i Knislinge. Nio enplansvillor ska byggas inom en snar framtid.
Jan Persson och Lars Björkqvist pratar med kommunalrådet Patric Åberg om satsningen i Knislinge. Nio enplansvillor ska byggas inom en snar framtid.

Träden som står längs Helge å och hindrar utsikten ska huggas ned för att göra området som kallas för Gräddhyllan ännu mer attraktivt. Vägen som går mellan området och ån ska tas bort och en gång- och cykelväg ska anläggas. När första huset står färdigt, räknar kommunalrådet Patric Åberg med att Strumpfabriken har rivits. – Det kommer att ta ungefär en 4-5 månader att bygga ett hus, berättar Lars Björkqvist. - Vi bygger efter hand som vi säljer hus. Lars Björkqvist berättar att så fort en köpare har skrivit på kontrakt så kommer de att börja bygga. Husen kostar ungefär två miljoner kronor och finns i två storlekar; 84 och 92 kvadratmeter med tre till fyra rum och kök. Varje hus ska ha egen uppfart och eget förråd. Målgruppen Finndomo riktar sig till är bred. Husen ska passa såväl unga som gamla. Husen kommer få parhuskaraktär, berättar Jan Persson på Finndomo som planerar att marknadsföra husen både i och utanför kommunen. I området finns det redan förberett med vatten och avlopp. Det finns också tillgång till höghastighetsfiber. – Det här kommer även förbättra för de boende runt om, säger Patric Åberg.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.