Skyttedrottningen sänkte tabelljumbon

Sport Jumbon mot serieledaren.
Sport • Publicerad 24 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Sofie Andersson ställer in siktet och gör ett av sina fyra mål för dagen. 			 FOTO: ERIC BLIDING
Sofie Andersson ställer in siktet och gör ett av sina fyra mål för dagen. FOTO: ERIC BLIDING

Jumbon mot serieledaren. På pappret såg det ut som att det bara kunde gå på ett sätt. Men det dröjde innan avgörandet kom. Södra Sandby hade bestämt sig för att spela ett lågt och kompakt försvarsspel. Något som Vittsjö periodvis hade svårt att spela sig igenom i första halvlek. - Vi får mycket sidledspassningar i vårt backlinje, säger lagets tränare Thomas Mårtensson om delar av första halvlek. Matchens första halvlek var fylld med målchanser. I den 24: e minuten slog hon så till, Sofie Andersson. Spel på vänsterkanten, inspel i mitten, anfallskompanjonen Emma Sjödahl får den i stolpen och på returen är Sofie först på plats och gör ett noll. Bara fem minuter senare kvitterar hemmalaget genom Tove Eriksson. Men Vittsjö lyckas ta ledningen igen precis inann halvtidspausen genom Sofie Andersson. Andra innehöll färre målchanser. Motsägelsefullt nog så blev det ändå fler mål. Sofie Andersson gjorde inte mindre än ytterligare två till. Anfallskamraten Emma Sjödahl fick också in ett. - Jag är inne i ett bra flyt, säger Andersson. Trots en reducering av Södra Sandby tog Vittsjö en säker seger med 5-2 och drygar nu ut sin ledning i tabellen. Mårtensson är inte sen att hylla sin skyttedrottning: - Det är allsvensk klass på henne, jublar han. - Målskyttar är A och O. Alla lag behöver dem. Han betonar tålamodet laget hade samt att man även var aktiva i kontringsspelet när tillfälle väl gavs som andra faktorer till segern. - Sen måste jag säga att Sjödahl avlastar henne bra. Hon gör ett enormt arbete. Med en match kvar innan sommaruppehållet satt en seger fint. - Det är viktigt att behålla försprånget.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.