Dubbelt upp under Hamnfesten

Skåne/Kristianstad Hamnfesten är en nygammal bekantskap.
Publicerad 27 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Hamnfesten är en nygammal bekantskap. Efter att ha legat i dvala i fyra år återuppstod den förra året. - Det var helt enkelt slut på krafter, säger Jan Jönsson och menar att ett arrangemang måste utvecklas för att besökarna inte ska tröttna. När så festen återuppstod förra året blev det en succé med cirka 9 000 besökare på området.

I år räknar de med åtminstone 1 000 besökare till. Med på tåget är Köpmannaföreningen och Krögarna i Åhus. - Vi har insett att man måste göra saker tillsammans annars funkar det inte, säger Dennis Andersson från Köpmannaföreningen. Han får medhåll av Matthias Björck som representerar krögarna. - Vi hade det knökfullt förra året, säger han. I år innehåller programmet allt från piratbåtar till talangtävling. Det blir också livemusik med bland annat Sme"ns baglomma och Hasse Andersson. - Åhus har alla möjligheter att bli en sommarmetropol och det är det vi vill, säger Jan Jönsson som märker av intresset bland turisterna. Den bilden bekräftas av Alexandra Vinkvist från Åhus turistbyrå. - Det är många tyskar, danskar och stockholmare som hittar till Åhus. Vi har fått många samtal om när Hamnfesten ska dra i gång, säger hon. Trots att det är mycket kvar att göra innan Hamnfesten slår upp portarna så är Jan Jönsson lugn. - Är det något jag vet så är det att man måste sitta lugnt i båten innan ett arrangemang. Så jag är inte nervös ? snarare förväntansfull, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.