Tre års fängelse för barnvåldtäkt

Skåne/Kristianstad En 39-årig man  från Kristianstadstrakten döms nu för våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn.
Publicerad 27 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

En 39-årig man  från Kristianstadstrakten döms nu för våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn. Mannen har under förhör erkänt att han vid flera tillfällen har sexuellt ofredat en flicka genom olika handlingar. Han har också erkänt att han har våldtagit samma barn vid tre tillfällen. Dessutom döms mannen för barnpornografibrott, något som han också erkänt. Totalt rör det sig om uppemot 2 500 bilder och 530 olika filmer. På några av de bilderna syns det barn som han döms för att ha utnyttjat. Ytterligare ett åtal, som rör sexuellt ofredande mot ett annat barn, ogillades av tingsrätten.

Mannen häktades i januari och har sedan dess varit frihetsberövad. Han har inte heller tillåtits ha någon kontakt med omvärlden. Detta har gjorts med rädsla för att han skulle försvåra utredningen eller på annat sätt förstöra bevis.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.