Röster om tågtrafiken

Malmö Var du orolig för konkurs?
Malmö • Publicerad 28 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021

Var du orolig för konkurs? Gun Dahlskog, Hjärup: Det hade varit katastrof om DSB gått i konkurs och ingen annan tagit över. Mina kollegor som jobbar i Danmark har varit rädda för att tågen skulle ställas in och undrat hur de skulle komma till jobbet.

Har du varit orolig för att DSB skulle gå i konkurs? Simon Holtze, Lund: Jag hade förstått att det skulle bli störningar om DSB gick i konkurs, men det är ju ändå alltid problem ändå med förseningar. Så jag har inte oroat mig mer än annars.

- Nu önskar jag att det blir en förändring. Att Veolia blir bättre på att hålla tiderna. Nu måste jag gå upp tidigt och det förlänger arbetsdagen.

Har du oroat dig över vad som skulle hända om DSB kursade? Eva Andersson, Landskrona: Både ja och nej. Jag trodde inte att tågen skulle kunna sluta gå, men samtidigt har jag funderat på om man måste börja ta bilen och att det skulle bli dyrt. Det känns tryggt att någon ny tar över. Jag hoppas tiderna hålls och att det finns vagnar med plats för alla att sitta. Det gamla vanliga, helt enkelt.

Vad tänker du om att Veolia tar över? Annie Johansson, Kristianstad: Det här visar sig förhoppningsvis vara bättre. Det brukar väl vara så om man är ny, att man vill förbättra. Jag hoppas att Veolia lyssnar mer på oss resenärer och att servicen och tiderna blir bättre. Då slipper de ge pengar tillbaka och då kan det här gå vägen.

Veolia tar över, tror du att det blir mindre strul nu? Thomas Persson, Helsingborg: Jag har ju funderat över vad som skulle hända, om de skulle dra in trafiken helt vid en konkurs. Eller om det skulle bli färre avgångar. Jag pendlar ju från Helsingborg. Jag har ingen erfarenhet av Veolia, men hoppas på ordentligt med vagnar så att man slipper stå.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.