Simskola är mer än att simma

Osby Drygt 50 barn har går i simskola i Lönsboda, där det är avslutning på fredag.
Osby • Publicerad 28 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Noel Näslund och Linnea Cederqvist är två av många barn som lärt sig simma i simskolan i Lönsboda. I går provade de sina färdigheter i Hjärtasjön. FOTO: ANDERS THALL
Noel Näslund och Linnea Cederqvist är två av många barn som lärt sig simma i simskolan i Lönsboda. I går provade de sina färdigheter i Hjärtasjön. FOTO: ANDERS THALL

Drygt 50 barn har går i simskola i Lönsboda, där det är avslutning på fredag. Nästan alla med när lektionen förlades i Hjärtasjön i går morse. På schemat stod det sjövett och säkerhet och de vanliga övningar med ben- och armtag fanns inte med. - Vi har med lite om badvett på varje lektion men i dag var det trygghet och säkerhet hela lektionen. Vi hoppas att något fastnar, säger FredrikJohnsson som är simlärare. Barnen fick bland annat lära sig hur man ska ringa efter hjälp om man ser någon som behöver vård. Och det blev riktigt realistiskt eftersom räddningstjänsten i Lönsboda deltog i sjöövningen med båt. Linnea Cederqvist och Noel Näslund är sex år och båda har lärt sig simma i simskolan i år. Linnea kan både rygg- och bröstsim och ska åka direkt till Trollabadet för att simma när lektionen slutar. Noel vet inte riktigt hur långt han kan simma. Men det är ganska långt säger han.Barnen i simskolan är 6-8 år.

andtha
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.