Dåligt knark gav lägre straff

Hässleholm Han hade dels ertappats med en pistol, hölster och ammunition på Sturups flygplats i april, och dels haft amfetamin och cannabis i sin bostad.
Hässleholm • Publicerad 29 juni 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Han hade dels ertappats med en pistol, hölster och ammunition på Sturups flygplats i april, och dels haft amfetamin och cannabis i sin bostad.284 gram amfetamin skulle i vanliga fall ge ett fängelsestraff på drygt två år. I det här fallet var dock amfetaminet av så dålig kvalitet att tingsrätten sänker straffvärdet.

Missbrukare brukar använda tabletter med en halt på 20 till 40 procent amfetamin, enligt rätten. I det här fallet var koncentrationen till största delen mindre än tio procent. Detta motsvarar fängelse i ett år och sex månader. Tillsammans med innehavet av cannabis samt vapenbrottet blir det ett fängelsestraff på ett år och åtta månader.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.