Flera förändringar väntar kommunen

Broby Det blir en ny samhällsbyggnadsavdelning som ska ha ansvar för miljö-, bygg-, mark- och exploateringsfrågor.
Publicerad 30 juni 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Kommunhuset i Broby.
Kommunhuset i Broby.

Det blir en ny samhällsbyggnadsavdelning som ska ha ansvar för miljö-, bygg-, mark- och exploateringsfrågor. Det är en mycket efterlängtad avdelning, menar Jonas Rydberg. - Frågorna inom de områdena har tidigare legat på olika avdelningar och varit utspridda. Det har länge funnits ett behov av att samla frågorna som har en väldigt nära koppling till varandra. Han berättar att det har varit minst diskussion kring den nya samhällsbyggnadsavdelningen. Det har varit en självklar förändring.

Politiken har satt upp som mål att de vill utveckla kommunikationer, boende och arbete och företagande. Samhällsbyggnadsavdelningen är avgörande för att den utvecklingen ska kunna ske på ett effektivt sätt, anser Jonas Rydberg. Vem som ska bli chef för avdelningen är ännu inte klart. - Jag för just nu en diskussion om chefsskapet med den tekniska chefen Kenneth Liedman och chefen för Miljö- och byggenheten, Camilla Norrman.I fortsättningen ska förskola, grundskola, kultur och fritid ligga på nuvarande grundskolechefen Ulla Wrams ansvar. Verksamhetsområdet kommer att kallas Bildning och hamnar inom produktionsavdelningen som leds av Christer de la Motte. Även detta drag är ett steg mot att förverkliga målen som politikerna har satt upp.

- Att förbättra elevers kunskap är uppsatt som ett mycket viktigt mål, men politikerna vill också koppla kultur och fritid till elevers utveckling. Därför är det bättre om de områdena finns samlade inom ett verksamhetsområde, säger Jonas Rydberg. Kommunchefen är mycket nöjd med att det är Ulla Wram som kommer att leda avdelningen Bildning. En ny kultur- och fritidschef ska rekryteras inom en snar framtid. Om det blir före eller efter semestern vet dock inte Rydberg.

Avdelningen Gemensam service blir Ledningsstöd och service. Under Ledningsstöd och service blir det en ny avdelning som ska kallas för Utveckling. De ska ha ansvar för IT, personal, Leanprojektet och för att stötta införandet av Göingemodellen. Göinge direkt ska inte längre ha ansvar för kultur och fritid. De ska istället fokusera på marknadsföring, kommunikation och kundservice.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.