Kommunen fick rätt i arrendenämnden

Hässleholm Många Tyringebor har under lång tid undrat vad som ska hända men inget besked har lämnats av Kjell Öhman på Stadshotellet AB som arrenderat marken.
Hässleholm • Publicerad 30 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Arrendenämnden har medlat mellan kommunen och Stadshotellet AB och fotbollsplanen bak Kurhotellet i Tyringe ska bli ett attraktivt grönområde. Foto: Rune Gomér
Arrendenämnden har medlat mellan kommunen och Stadshotellet AB och fotbollsplanen bak Kurhotellet i Tyringe ska bli ett attraktivt grönområde. Foto: Rune Gomér

Många Tyringebor har under lång tid undrat vad som ska hända men inget besked har lämnats av Kjell Öhman på Stadshotellet AB som arrenderat marken.

Men nu har arrendenämnden alltså medlat.– Det handlade om en viss ersättning. Det var väl staketet, belysningen och lite annat som man vile ha betalt för. Nu får Stadshotellet hämta vad man vill ha, konstaterar kommunjuristen Magnus Gjerstad – Kommunen sa upp avtalet den 21 augusti 2009 och avflyttningen skulle ha skett den 11 april i år.– Vad jag känner till så är det också arrendatorn som ska ställa i ordning området som det såg ut när avtalet skrevs, säger kommunalrådet Urban Widmark (M).

Enligt avtalet omfattar arrendet 14 000 kvadratmeter för en arrendeavgift på 5 600 kronor första året. Arrendatorn ska enligt avtalet svara för alla drifts- och underhållskostnader samt hålla området i väl vårdat skick. Som planen ser ut nu är den knappast lämplig för fotboll även om det finns ett par mål och någon belysningsstolpe kvar. Området strax intill är för övrigt livligt frekventerat då det finns en motionsslinga i närheten.

Hela planen är för övrigt inhägnad och ett par rejäla gallergrindar hålls ihop med ett hänglås.–Vår ambition nu är att området ska återställas och användas som en trevlig grönyta och där man kan ha enl del aktiviteter, menar Urban Widmark.

När avtalet tecknades i augusti 1995 var arrendetiden fem år räknat från den 15 april 1996 och om avtalet inte sades upp från någondera parten senast 12 månader före arrendetidens utgång förnyades avtalet med 2 år i sänder. Fotbollsplanen skapades bland annat för att lag från andra orter skulle komma till Kurhotellet i Tyringe för att träna men också för andra arrangemang.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.