Sjukgymnast har varit inblandad

Hässleholm Omsorgens kvalitetscontroller Charlotte Nygren-Bonnier säger att händelsen i våras, då det tog två dygn att upptäcka att en 99-åring brutit lårbenshalsen, inte har ignorerats.
Hässleholm • Publicerad 1 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Många förändringar är på gång på Högalidshemmet
Många förändringar är på gång på Högalidshemmet

Omsorgens kvalitetscontroller Charlotte Nygren-Bonnier säger att händelsen i våras, då det tog två dygn att upptäcka att en 99-åring brutit lårbenshalsen, inte har ignorerats.

– Sjukgymnasten har varit inblandad. Hur mycket träning kvinnan fått vet jag inte, men man har anpassat efter hennes förmåga. Det görs alltid en individuell bedömning.Hon säger att händelsen har lett till flera förändringar på hemmet, och mer är på gång. Bland annat har en demenssjuksköterska gett praktisk handledning till personalen på plats. Även psykiatrisamordnaren har handlett personalen, då om bemötande och kommunikation. Cheferna har haft enskilda samtal med personalen och sjuksköterskan, arbetsterapeuten och sjukgymnasten har handlett efter behov.En handlingsplan har tagits fram, där det bland annat ingår två utvecklingsdagar i höst för personalen. Och en översyn av schemat har lett till att en extrapersonal har satts in kvällstid.

– Vi har satt in olika åtgärder för att bli bättre och ta till oss det vi brustit i. Vi har verkligen lagt kraft på avdelningen. Det handlar om att både brukare, anhöriga och personal ska vara trygga i sin situation. Alla är medvetna om hur det är och gör så gott vi kan.Den ena av hemmets enhetschefer vill inte kommentera och den andra är på semester. Kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska är på semester utomlands och säger till tidningen att hon därför inte kan uttala sig.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.