Står beredda för högtryck

Osby Maria Nilsson hade campingen med sig från barnsben.
Osby • Publicerad 1 juli 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
David och Maria Nilsson gör premiärsäsong som campingägare i Osby. En fin campingplats
David och Maria Nilsson gör premiärsäsong som campingägare i Osby. En fin campingplats

Maria Nilsson hade campingen med sig från barnsben. David Nilsson hade aldrig bott i husvagn innan han träffade Maria.Idén att ge sig in i turistnäringen fick de hemma på gården i Vånga. Där fanns skidanläggningen Vångavallen och själva hade de ett grisstall. – Vi tänkte att skidturisterna behövde någonstans att bo så vi byggde om till ett vandrarhem, berättar Maria Nilsson.

Snart kom de på att det var ännu roligare att driva en campingplats. Sommarsäsongen lockade. Första projektet blev campingen i Immeln. När chansen att ta över Osby campingplats dök upp tvekade de inte. – Det finns mer plats här i Osby. 84 el-platser och lika många utan el. Plus sex campingstugor.De är mycket populära, påpekar Maria Nilsson innan det är dags att ta hand om ett par nyanlända gäster. Tyskar. TIllsammans med holländare säkra kort i turistbranschen.– Jag gillar campare. De är lätta att ha att göra med. De vill ha rent och snyggt och lite vänlighet på vägen, sedan är de nöjda.

David Nilsson passerar. Han och kamraten Rafal Podgorniak bär kanoter ner till Osbysjön. Det gäller att ha allt klart inför högtrycket ? första veckan i juli startar högsäsongen.– Visst är det kul med fint väder men faktum är att gästerna kommer ändå. Att vara campare är en livsstil, säger David Nilsson.Trender kommer och går. – Vi har märkt att det är fler och fler barnfamiljer som ger sig ut i husvagn. Folk lär känna varandra och återkommer gärna, förklarar Maria Nilsson.Trivsel och gemenskap, det är liksom grunden för hela campingrörelsen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.