Kronofogden tar brandresterna

Hässleholm Kommunen som äger tomten har krävt att ägaren ska ta bort den nedbrända kiosken.
Hässleholm • Publicerad 4 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
De sista resterna av gatuköket väntar på att transporteras bort. Kanske genom kronofogdens försorg. Foto: Carl-Johan Bauler
De sista resterna av gatuköket väntar på att transporteras bort. Kanske genom kronofogdens försorg. Foto: Carl-Johan Bauler

Kommunen som äger tomten har krävt att ägaren ska ta bort den nedbrända kiosken. Senaste datumet som de skulle vara klart var den siste juni. Men än är allt inte borta. Och nu överväger kommunen att ta hjälp av kronofogden för att få den centralt belägna tomten uppstädad.

- Nästa steg är att ansöka om handräckning hos kronofogden. Då ser kronofogden till att platsen töms och städas och skickar sedan räkningen till kommunen. Det är sedan vår sak att kräva in kostnaderna för arbetet av ägaren, berättar Magnus Gjerstad som är kommunens jurist.Vad för planer kommunen i dagsläget har för tomten är oklart.

Men det centrala läget gör naturligtivs området attraktivt. Utan rester av ett nedbränt gatukök, vill säga.- Det ska i varje fall inte se ut som det gör nu, konstaterar Magnus Gjerstad.Någon misstänkt för de anlagda bränderna har aldrig gripits. Brandundersökningen visade dock att någon satt eld på kiosken med hjälp av brännbar vätska, troligen bensin.Gatuköket stacks i brand första gången under nyårsnatten mot 2009. En handfull dagar senare, på trettonafton, brann gatuköket igen och totalförstördes då.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.