Fruktsamma tider för RP Frukt i Röinge

Hässleholm De gamla trähusen i falurött som tidigare var de enda lokalerna övergår numer i en stor grå nybyggnation i modernare stil.
Hässleholm • Publicerad 5 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Lagret är stort
Lagret är stort

De gamla trähusen i falurött som tidigare var de enda lokalerna övergår numer i en stor grå nybyggnation i modernare stil. Här ligger de nya kontoren. Utanför entrén finns en liten fikahörna med bord och stolar för den som vill ta en paus i fria luften. Även om pauser kanske inte är det som bäst beskriver RP Frukts verksamhet. De många leveranser som kommer in från tidig morgon till sen kväll kräver att företaget är bemannat dygnet runt alla dagar i veckan. Det är uppenbart att företaget växer. Sedan nybygget 2009 har antalet anställda gått från 54 till 76 ? och mer kanske det blir, när företaget bygger ut ytterligare. – Det går bra för oss, trots den stenhårda konkurrens som finns i dag. Vi funderar på att göra ännu en utbyggnad med nya lager på totalt 1000 kvadratmeter, förklarar Magnus Larsson, vd på RP Frukt. I bakgrunden ringer kontorstelefonenoavbrutet.

Magnus Larsson tog över företaget efter sina föräldrar Hans-Erik och Marita Larsson som i vintras båda firade 80 år. Samtidigt firade RP Frukt 50-årsjubileum. Det är mycket som har hänt sedan starten 1967 när företaget flyttade ut i Röinge, då under namnet Röinge Potatis. RP Frukt distribuerar fortfarande potatis och även konserver, oljor, mejerier och drycker, men numer står frukt och grönt för majoriteten av utbudet.

I sommar är det framför allt svenskt och ekologiskt som gäller. – Kunderna blir allt mer medvetna i sitt val när de handlar frukt och grönt. De har insett att svenska produkter håller en hög kvalitet. Just nu är vi inne i en period då vi satsar på svenskt och närproducerat, säger Magnus Larsson, innan det ringer på telefonen igen. – Ja, det är fullt upp här, skrattar han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.