Han vill bygga 26 lägenheter på T4

Hässleholm Redan i tonåren började Jacob Karlsson från Hässleholm att intressera sig för fastigheter och aktier.
Hässleholm • Publicerad 5 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Jacob Karlsson
Jacob Karlsson

Redan i tonåren började Jacob Karlsson från Hässleholm att intressera sig för fastigheter och aktier. Blott 25 år, har han bland annat hunnit utbilda sig till finansanalytiker, jobba på bank och starta ett eget fastighetsföretag.– Jag startade företaget K-fastigheter helt själv hösten 2010, säger Jacob Karlsson.

Han äger redan några fastigheter i Hässleholm, men nu har han köpt mark på T4-området. Och där ska han bygga 26 nya marklägenheter som ska bli hyresrätter med rimliga hyror.– Kommunen har varit tillmötesgående vad gäller bygglov, det har gått snabbt, säger Jacob.Även förhandlingarna med banken har gått smärtfritt.– Jag fick lån utan några som helst problem.

Jacob Karlssons arbetsdag blir sällan enformig, eftersom han själv sköter om allting i företaget. Och det kan bli många olika arbetsuppgifter, allt från bokföring till vaktmästaruppgifter.– Häromdagen låg jag på golvet och lade kakel till halv två på natten, säger han.

Har du ledigt ibland?– Jag tar mig ledigt, säger Jacob Karlsson, och förklarar att arbetet är så roligt och stimulerande att det inte känns betungande att jobba mycket.Intresset för fastigheter och företagande kommer inte från familjen. Visserligen är Jacobs pappa också företagare, men inte inom fastighetsbranschen, och hans mamma är lärare.

Marklägenheterna på T4 kommer att byggas med oorganiskt material: cell-plastväggar i kombination med stålbalkar. – Det har fördelen att det inte möglar, säger Jacob.

Vad blir nästa projekt? – Jag tror att Blekinge har tillväxtmöjligheter, säger han och berättar att han skulle vilja investera där. Men bråttom behöver den unge hässleholmaren inte ha. Ännu har han några år kvar till pensionen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.