Omöjligt att ladda sitt Jojo-kort

Osby Sedan den 1 juni gäller som bekant stopp för biljettköp med kontanter på Skånetrafikens tåg och bussar.
Osby • Publicerad 5 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Biljettautomat
Biljettautomat

Sedan den 1 juni gäller som bekant stopp för biljettköp med kontanter på Skånetrafikens tåg och bussar. Detta har upprört en hel del personer och många har undrat vad man gör när Jojokortets saldo gapar tomt och ingen försäljning finns på orten.

Beslutet från Arbetsmiljöverket innebär att chaufförerna slipper hantera kontanter och därmed minskas förhoppningsvis risken för rån. Men för den enskilde gäller det att tänka efter före.

Sedlar och mynt är inte längre önskvärda och en "gratisåkning" med efterföljande kontroll går lös på inte mindre än 800 kronor.Lönsboda är en av de lite större orterna som helt saknar försäljning av Jojokort samt möjlighet att ladda detsamma. Här är man hänvisad till Internet eller köp på annan ort.?Men på regionbussarna går det även bra att betala med bankkort, berättar Helen Nilsson på Skånetrafiken. Bankkort har ju de flesta.I Osby kan man förutom på turistbyrån köpa Sommarkortet och ett kort laddat med 200 kronor på 7-eleven på Såggatan samt på Coop Konsum på Västra Storgatan.

Men det behöver inte vara helt tröstlöst för Lönsbodaborna framöver.? Vi tittar över orterna och ombuden kontinuerligt, säger Helen Nilsson samtidigt som hon gör en notering om just Lönsboda. Kanske kan ett frekvent bussåkande samt envisa påstötningar från resande påskynda inrättandet av ett ombud på orten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.