Andreas Bild har ägnat våren åt att studera USA.

Sport Andreas Bild är själv före detta fotbollsspelare, med såväl Östers IF, Hammarby och svenska landslaget som hemvist under karriären.
Sport • Publicerad 6 juli 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Andreas Bild är själv före detta fotbollsspelare, med såväl Östers IF, Hammarby och svenska landslaget som hemvist under karriären. Nu är han en av tre "spioner" i den svenska landslagsstaben. De har som uppgift att kartlägga motståndet utan och innan. Jämfört med kollegornas uppdrag under gruppspelet, som hette Colombia och Nordkorea, fick Andreas Bild en ganska lätt uppgift. - Ja, det finns massor av material och tjejerna i laget kan ju spelarna väldigt bra också. Vi har bra koll, helt enkelt. Det betyder dock inte autobahn fram mot tre poäng. - Men det blir ju inte enklare att vinna för det. Även om vi vet exakt hur de spelar så analyseras det i alla läger och det gäller i slutändan att lyckas genomföra det man vill utnyttja. Dvd:er med matcher under våren har kompletterats med att Andreas såg matchen mellan USA och Nordkorea live. Han kallar USA en maskin som gnuggar på mot stora segrar. Men en sak, eller snarare en person, har överraskat honom under VM. - Det som är nytt nu är en spelare som tagit för sig. Lauren Cheney trodde jag inte skulle starta, men hon har gått in och spelat väldigt bra som vänsteryttermittfältare och gjorde även mål i första matchen. Det kan alltså bli något för vår högerkant med Linda Forsberg och Annica Svensson att bita i. Om nu inte USA:s anfallsstjärna Abby Wambach, som dras med krånglande hälsena, vilas och Cheney får gå upp på topp. Det är också i ett sådant scenario som Andreas Bild kan se den möjliga överraskningsfaktorn i det amerikanska laget. - Utan Wambach tvingas de till ett annat anfallsspel eftersom ingen annan kan ta hennes roll som targetspelare. Då blir de lite mer passningsorienterade i stället.För Sverige handlar det om att riva upp ett kompakt försvar som riskerar att lägga grunden för en amerikansk vinst. - Deras fotboll är ju lite som transatlantisk hockey med kompakt försvar och oerhört snabbt väg på mål. Men genom crossbollar och löpningar så ska vi kunna dra i sär deras försvar. Här tror han Sverige skrämmer USA. - De är rädda för vårt djupledsspel. Med Lotta Schelin och oavsett om det blir Landström eller Öqvist som är bredvid henne så är de rädda för vårt djupledsspel. Lyckas spelarna bara utföra det Andreas Bild ordinerar så ska det bli svensk gruppseger. Sen ska Andreas radera hjärnan på USA-information och fylla på med en kommande slutspelsmotståndare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.