Premiär för en verklig veteran

Osby I dag är det vernissage på Osby konsthall för helsingborgaren Lars Bertles utställning.
Osby • Publicerad 7 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Lars Bertle visar ett 20-tal verk på Osby konsthall. Landskapet "September" är ett av dem. Foto: Lasse Lindell
Lars Bertle visar ett 20-tal verk på Osby konsthall. Landskapet "September" är ett av dem. Foto: Lasse Lindell

I dag är det vernissage på Osby konsthall för helsingborgaren Lars Bertles utställning.Bertle är en verklig veteran, har målat på heltid sedan 1960-talet.Den klassiska Vårsalongen i Helsingborg har han hängt på hela 40 gånger. Hans tavlor har visats i hela landet. Men det är premiär för hans konst i Osby.- Annars känner jag trakten väl från min tid som furir på T4 i Hässleholm, påpekar Lars Bertle.Han är självlärd, så kallad autodidakt, och började med naturalistisk konst i gråskala.- Men jag har gått upp i färgskala nu, säger han med ett leende.Dagens Bertle närmar sig det abstrakta landskapsmåleriet. På utställningen finns verk från hans "röda period". I de senare tavlorna finns mycket blått.- Jag tycker inte att man ska vara övertydlig, summerar han sina målningar.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.