Annons

Veckans böcker

Personligt Agenterna och småkrypens hemlighetKaterina Janouch, Sofia FalkenhemBonnier CarlsenHar har vi en spännande mysteriebok.
Personligt • Publicerad 7 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

Agenterna och småkrypens hemlighetKaterina Janouch, Sofia FalkenhemBonnier Carlsen

Har har vi en spännande mysteriebok. Alla kapitel är korta och det är gott om roliga illustrationer. Boken handlar om Pomona och Ruben, som bestämmer sig för att bli agenter. Djuren och naturen står i centrum och det händer mer konstigheter än man kan tro bland småkrypen. Boken riktar sig till åldersgruppen sex till nio år.

Annons

Värma en litenStickat och virkat för världens bebisarAnna BrawLibris

Om vi ska kunna sprida fred i den här världen och om vi ska kunna föra ett riktigt krig mot krig, då måste vi börja med barnen. Orden kommer från Mohandas Gandhi och inleder denna charmiga lilla stick- och virkbok. Boken innehåller bilder och mönster på barnfiltar, enkla koftor, häftiga små mössor, pyttesmå sockar, halsdukar och benvärmare. Här finns det mesta och de fina bilderna gör verkligen att det börjar klia i fingrarna. Så plocka fram virknålen och stickorna och håll barnen varma!

Ted, Moa och Zeb på isäventyrJason Chapman, Åsa HofverbergMarcus förlag

Tre vänner, två nallebjörnar och en zebra, är på strandutflykt. De paddlar ut i sin gummibåt och upptäcker då ett isberg med en hel isbjörnsfamilj och en sälunge. De blir snabbt vänner, men så börjar isen smälta. Hur ska de klara sig, isflaket blir mindre och mindre? Då får Ted en idé, som räddar alla. En charmig bok med roliga bilder, som handlar om vänskap och vikten av att ta hand om varandra och vår jord.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons