Seger på plan igen

Sport - Jag får kanske ta lite extra jobb, säger lagkaptenen.
Sport • Publicerad 9 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Jonas Ekströmer
Foto: Jonas Ekströmer

- Jag får kanske ta lite extra jobb, säger lagkaptenen.

Startelvan mot Australien är inte officiell ännu, men att lagkaptenen Caroline Seger skulle ställas utanför laget är inte tänkbart. Ändå har hon gått in stenhårt för att ta tillbaka sin plats efter att Nilla Fischer vikarierat med bravur under avstängning.

- Jag måste också bevisa varför jag ska spela. Det är inget konstigt.Svenska landslagets Australien-"spion" Calle Barrling har redogjort för Australiens styrkor och svagheter. Caroline Seger är beredd att springa extra efter sin viloperiod och hon har hittat sin egen uppgift på innermittfältet. Lagkaptenen ser fram emot att förstöra för spelfördelaren Colette McCallum.

- Hon har en bra vänsterfot, men precis som alla bra spelfördelare gillar hon att få tid på sig. Får hon inte den tiden, blir det inte roligt, konstaterar Caroline.Ett annat solklart hot mot det svenska laget är målskytten Lisa De Vanna som bland annat gjorde 15 mål på 19 matcher för AIK säsongen 2008. Men också en spelare med temperament.

- Vi får inte bara fokusera på en, men om hon blir irriterad för att vi vinner dueller så är ju det bara bra, säger mittbacken Charlotte Rohlin.Dessutom hotar ytterligare en skicklig vänsterfot på yttermittfältaren Heather Garriock som gärna kommer till inlägg.

- Det är ingen hemlighet att de gärna spelar sig fram på vänsterkanten. När sedan bollen kommer in tvekar inte deras anfallare om var målet finns utan de är nästan lite hänsynslösa, säger Calle Barrling.Han säger sig ha gissat rätt på motståndarnas startelvor till tio elftedelar förut. Men Australien har skiftat mer än några andra så helt säkra kan de inte vara på varken startelva eller spelsystem.

- Jag vet inte hur vi ska spela riktigt ännu. Om det blir 4-4-2 eller 4-3-3, men det jag ska säga till spelarna är att vi ska vinna, säger Australiens coach Tom Sermani.Caroline Seger vågar inte förutsäga om det blir ett glatt anfallande eller mer samlat lag de ska möta.

- De har bytt spelsätt lite efter motståndare, så jag vet inte hur de ska spela mot oss. Men vi har bevisat att vi klarar även ett sådant lag som Colombia som backade hem nu. Det gäller bara att inte ta något för givet och hitta nya vägar.Förutom att Caroline Seger kliver in i stället för Nilla Fischer förväntas inga förändringar i det svenska laget jämfört med den senaste matchen mot USA. Deras uppgift blir att göra något Sverige inte lyckats med på varken dam- eller herrsidan sedan 2004. Nämligen att gå segrande ur en vinna-eller-försvinna match. Men då var det å andra sidan just Australien som damerna slog ut i kvartsfinalen i OS.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.