VM-spelare till Vittsjö

Sport – Det skall bli oerhört stimulerande att spela för Vittsjö, säger Kirsty Yallop, 25, när vi träffar henne i Hässleholm där hon mellanlandat direkt från VM-äventyret i Tyskland och på väg till en veckas semester på Rhodos.
Sport • Publicerad 11 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Vittsjös nyförvärv Kirsty Yallop flankeras av fotbollssektiionens ordförande Olof Sixten och sekreterare Anders Åberg. Foto: Tomas Gustavsson
Vittsjös nyförvärv Kirsty Yallop flankeras av fotbollssektiionens ordförande Olof Sixten och sekreterare Anders Åberg. Foto: Tomas Gustavsson

– Det skall bli oerhört stimulerande att spela för Vittsjö, säger Kirsty Yallop, 25, när vi träffar henne i Hässleholm där hon mellanlandat direkt från VM-äventyret i Tyskland och på väg till en veckas semester på Rhodos.– Jag hade lite kontakter med Vittsjö redan i vintras men sedan åkte jag hem till Nya Zeeland för VM-förberedelserna.Aucklandfödda Kirsty Yallop spelade 2010 för Kristianstads DFF (21 matcher och ett mål) efter att bland annat också ha gjort en sejour i USA och Kalifornien.Yallop fick dock inget nytt kontrakt med KDFF och har tillbringat våren hemma på Nya Zeeland. Något klubblagsspel blev det inte där utan bara träning och matcher med landslaget.– Vi hade flera läger och mycket intensiva förberedelser inför Tyskland, berättar Kirsty Yallop men erkänner att VM blev en stor besvikelse för hennes landslag.

Två förluster med uddamål (bägge 1-2) mot Japan och England och oavgjort (2-2) mot Mexiko i slutmatchen.– Den sista var väl okay men de övriga inte alls bra, menar Kirsty Yallop som själv bara fick göra ett halvtimmes inhopp i just sista matchen.– Det var jag förstås också väldigt besviken över, men det var en hel del konstiga beslut av vår ledning där man bland annat bytte ut lagkaptenen.Nu ser hon dock fram mot spel i Vittsjö och vet vad som väntar. Idrottsplatsen kan exempelvis inte riktigt jämföras med den på Vilan i Kristianstad.– Nej, jag vet men det är helt okay, skrattar Yallop som också redan känner en hel av tjejerna i dagens Vittsjö.– Ja, bland andra Johanna Andersson och Sofie Andersson och några till.Att det är en internationellt mycket rutinerad spelare som nu Vittsjö satsar på märks av att hon bland annat spelat U20-VM i Ryssland 2006. Dessutom OS i Peking 2008 där hon också gjorde Nya Zeelands första olympiska mål någonsin mot Japan.

– Vi är förstås mycket nöjda med att ha fått Yallop som kommer att ge våra ambitioner ytterligare en knuff framåt, menar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson. – Nu får vi hårdare konkurrens i laget och även om Yallops normala plats är på innermittfältet så får vi se var vi kommer att använda henne i laget.

Fotbollssektionens ordförande Olof Sixten, som tillsammans med styrelseledamoten Anders Åberg är på plats och häsar Yallop välkommen, berättar att satsningen på VM-spelaren håller sig inom spelarbudgeten.– Vi har i alla fall inte behövt gå till någon externt sponsor för att greja det här, säger Olof Sixten.Frågan är också om Vittsjö nöjer sig med bara Yallop som nyförvärv inför hösten?– Det får vi se, ler Thomas Mårtensson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.