Badplatserna utan problem

Osby Badvattnen i kommunen har varit utan problem under många år och så är det även i år.
Osby • Publicerad 12 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Rent badvatten. Alla kommunens badplatser är tjänliga för bad
Rent badvatten. Alla kommunens badplatser är tjänliga för bad

Badvattnen i kommunen har varit utan problem under många år och så är det även i år. Prover är tagna vid Ebbarps camping och Sjöängen i Osbysjön, i Vesljungasjön, Hjärtasjön och Ubbasjön.

Badsugna kan försäkra sig om badkvaliteten genom att gå in på internetsidan badplatsen.smittskyddsinstitutet.se/ där bad med EU-status eller Blå flagg finns. Vid badplatserna i Osby finns dessutom anslag där man kan läsa vilken kvalitet badvattnet har.Det har inte varit några otjänliga badplatser på många år men om det skulle dyka upp problem så kommer gatukontoret att göra ett nytt prov direkt.

Vinterns avloppsutsläpp i Osbysjön har gjort att man tagit extra prov. Men det visade inte några värden som förändrar sjöns status som tjänlig.Sandra Johannesson, miljöinspektör i kommunen, säger att det finns regler för hur kommunen ska hålla uppsikt över badvattnen. Bland annat ska det göras en kontrollplan varje år.

andtha
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.