Graffiti tvingas stänga omedelbart

Hässleholm Bristerna är många.
Hässleholm • Publicerad 12 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Graffiti stängs efter allvarliga brister. Foto: Mattias Bolin
Graffiti stängs efter allvarliga brister. Foto: Mattias Bolin

Bristerna är många. I kylbänken med mejeribaserade röror med bland annat räkor, kyckling och skinka mättes temperaturen som högst upp till 16 plusgrader.

– De fick stänga omedelbart, säger Sven-Inge Svensson, miljöchef, Hässleholms kommun.Två, oberoende av varandra, anmälningar om misstänkt matförgiftning inkom förra veckan till miljökontoret. Därav fick man anledning att göra en inspektion på kaféet.

Vid inspektionen hittade man mögel på väggarna, ingrodd smuts i hörnorna av golven, skavd och oren inredning och stora brister i livsmedelshanteringen.Miljökontoret gjorde en inspektion på Graffiti café på fredagen och förbjöd kaféet att hålla öppet till dess att man åtgärdat problemen. En ny kontroll gjordes på måndagen.– Men det var inte mycket bättre vid den kontrollen, säger Sven-Inge Svensson.

Kylarna höll fortfarande för höga temperaturer och möglet var kvar på väggarna. Ventilationen var alldeles igensatt av smuts och på golvet fanns matrester.Personalen saknar relevanta kunskaper, de har inte fått någon genomgång i livsmedelshygien, står det i delegationsbeslutet.Det är inte första gången Graffiti café får kritik. I juni förra året påtalades liknande brister efter en kontroll av miljökontoret.En ny inspektion kommer att göras i dag, onsdag. Om inte problemen är åtgärdade vid den kontrollen kommer en ny kontroll att göras framöver.– Jag tror nog att de ska klara kraven, säger Sven-Inge Svensson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.