Gränden blir dubbelt så stor

Broby Carina Oredsson startade upp Grändens hunddagis och pensionat i november 2007.
Publicerad 12 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Camilla Florin till vänster och Carina Oredsson på platsen där hunddagisets nya anläggning ska ligga. Hunden Milton ser ut att ha intresset på annat håll. Foto: Markus Danielsson
Camilla Florin till vänster och Carina Oredsson på platsen där hunddagisets nya anläggning ska ligga. Hunden Milton ser ut att ha intresset på annat håll. Foto: Markus Danielsson

Carina Oredsson startade upp Grändens hunddagis och pensionat i november 2007. Vid den tidpunkten kunde hon inte föreställa sig att verksamheten i Knislinge skulle växa så pass mycket som den trots allt har gjort sedan starten.– Nej, det hade vi inte räknat med i det läget, säger hon samtidigt som stamgästen Milton drar ivrigt i kopplet.

Vi är på väg till den plats där Grändens utökning av verksamheten ska äga rum. Carina Oredsson berättar att företaget planerar att bygga en helt ny byggnad på omkring trehundra kvadratmeter. När bygget är klart kommer det att finnas plats för sammanlagt fyrtio hundar jämfört med de nitton platser som finns i nuläget.– Det är en stor investering men eftersom vi gör mycket själva kan vi hålla ner kostnaderna, säger Carina Oredsson.

Utökningen av verksamheten innebär också att personalstyrkan kommer att förstärkas med ytterligare en halvtidstjänst. Personen som ska anställas heter Camilla Florin och håller just nu på att skolas in i de dagliga rutinerna. – Det ska bli jättekul att få jobba här. Ett toppenjobb helt enkelt, säger hon och promenerar sedan iväg med Jippie, som är en annan av anläggningens gäster.

Carina Oredsson berättar vidare att hennes företag har ett antal olika nyheter på gång inför 2012. Förutom ett nytt hundkafé kommer man också att kunna erbjuda en allmän rastgård. – Vem som helst ska kunna komma dit och rasta sin hund under ordnade former. Det här är något som vi har märkt av en stor efterfrågan på här i Knislinge, fortsätter hon. Att arbeta på ett hunddagis eller hundpensionat är inte så enkelt och lugnt som många kanske tror. Carina Oredsson berättar om en vardag som präglas av arbetsuppgifter som stundtals sliter hårt på människokroppen. – Det blir ju en hel del långa promenader med hundarna och det känns emellanåt. Grändens hunddagis och pensionat har också haft besök av ett antal personer som har haft tankar på att starta upp liknande verksamhet. – Men flera av dem har gått härifrån efter en dag och sagt att det här inte var något för dem. Det är ett tufft jobb och det gäller att veta vad man ger sig in på, avslutar Carina Oredsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.