Bilåkandet ökade under förra året

Osby Varje år rankar Statoil svenska kommuner efter den senaste statistiken över förändrade bilvanor.
Osby • Publicerad 14 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Osbybilisten kör i genomsnitt 1 264 mil per år. Foto: Lasse Lindell
Osbybilisten kör i genomsnitt 1 264 mil per år. Foto: Lasse Lindell

Varje år rankar Statoil svenska kommuner efter den senaste statistiken över förändrade bilvanor.

Osby kommun hamnar på plats 195. Högst upp hamnar den som minskat mest, i detta fall Solna kommun med 16 procent färre mil det senaste året.Genom minskade körsträckor och smartare körstil uppnås positiva effekter på såväl klimat som privatekonomi.

Med ett förändrat beteende beräknas en genomsnittsbilist kunna minska sin bränsleförbrukning med tio procent. I Osbys fall innebär det 1 340 kronor per år och dessutom ett minskat kol- dioxidutsläpp på 280 kilo.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.