Sommarkortet har slagit rekord

Nyheter Förra året såldes 133 000 sommarkort.
Publicerad 14 juli 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Förra året såldes 133 000 sommarkort. För att kortet skulle bli minst lika attraktivt i år valde politikerna i kollektivtrafiknämnden att behålla priset på 485 kronor vid köp över disk samt 460 kronor på nätet.– Vår förhoppning är att många fortsätter att resa med Skånetrafiken i september och oktober, säger regionrådet Mats Persson (FP), som är ordförande i nämnden.Hittills har 32 000 personer valt att köpa sitt Sommarkort på "Mina sidor" på Skånetrafikens webbsajt, vilket är betydligt fler än förra året.Sommarkortet ger rätt till obegränsat resande med kollektivtrafiken i Skåne mellan den 15 juni och den 15 augusti.

– Det är mycket glädjande att kortförsäljningen fortsätter att öka. Vi tog ändå i när vi bestämde målet på 145 000. Vi räknar med att fler passar på att köpa kortet under de närmaste veckorna, säger Mats Persson.Han förklarar att det har varit viktigt att ha ett lågt pris, så att resenärerna får en märkbar besparing jämfört med om de hade kört bil.Regionrådet hoppas att problemen med inställda tåg, inte minst till följd av danska översvämningar, snart ska vara över.– Det är jätteviktigt att tågen kommer och att punktligheten är bra när vi har fått så många nya resenärer, säger Mats Persson.

Anders IsbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.