Broby Gästgiveri är nära en nyöppning

Broby Det var strax innan midsommar som den förre arrendatorn till Broby Gästgiveri tvingades att kasta in handduken på grund av en sviktande lönsamhet.
Publicerad 15 juli 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var strax innan midsommar som den förre arrendatorn till Broby Gästgiveri tvingades att kasta in handduken på grund av en sviktande lönsamhet. Sedan den dagen har fastighetsägaren, Järletoft Bygger AB, lagt ner en hel del kraft och energi på att försöka hitta en ny arrendator som kan starta upp verksamheten så fort som möjligt.Annonseringen efter en ny krögare ser nu ut att ha burit frukt.

Pernilla Svensson är ekonomiansvarig på Järletoft Bygger AB. Hon bekräftar för Norra Skåne att företaget ligger långt framme i ambitionen att kunna öppna upp gästgiveriet på nytt.– Vi har visat anläggningen för en intressent. De har sedan sagt att de ska återkomma med ett bud. Vi vill att budet ska innehålla förslag på såväl budget som meny. Nu är det ju dock semestertider men vi hoppas på en snar lösning, säger Pernilla Svensson.

Enligt Pernilla Svensson är den nya intressenten en lokal företagare som känner till trakten mycket väl.– De har också erfarenhet från den här branschen.

Under den månad som har gått har Järletoft Bygger känt att saknaden av Broby Gästgiveri har varit påtaglig bland lokalbefolkningen.– Det är en hel del folk som har ringt och frågat om vi inte ska öppna snart igen. Det är något speciellt med husmanskost och när gästgiveriet är stängt finns det inte så mycket annat att välja på i Broby, säger Pernilla Svensson.

Förutom budgeten och menyförslaget vill Järletoft Bygger även att den som eventuellt tar över den anrika anläggningen ska kunna presentera en seriös och väl genomtänkt plan.– Man måste vara på hugget för att klara sig. Det gäller att hitta lämpliga kringarrangemang och inte bara leva på lunchserveringen, säger Pernilla Svensson.

Förutom den redan nämnda aktören har fastighetsägaren även haft en del mejlkontakt med andra potentiella arrendatorer.– Men det allra bästa vore ju om någon som verkligen känner till bygden kan gå in och starta upp verksamheten. Det är nog mycket enklare än om man kommer utifrån, säger Pernilla Svensson avslutningsvis.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.