Trångt på anrik marknad

Broby Anledningen till det stora intresset var att anrika Degeberga marknad arrangerades.
Publicerad 17 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Det var många som ville se vad årets marknad i Degeberga hade att erbjuda. Foto: Markus Danielsson
Det var många som ville se vad årets marknad i Degeberga hade att erbjuda. Foto: Markus Danielsson

Anledningen till det stora intresset var att anrika Degeberga marknad arrangerades. För att en marknad ska räknas som riktigt lyckad krävs det bland annat att vädrets makter ställer upp med en alldeles lagom form av väderlek.

Det ska inte vara för varmt men det ska heller inte regna. Årets upplaga av Degeberga marknad fick en förhållandevis bra start under lördagen.- Då var det helt perfekt marknadsväder med lagom temperatur och uppehåll, säger Lena Lööv som är ordförande för arrangerande Gärds härads hembygdsförening.

Lena Lööv berättar vidare att årets marknad hade samlat omkring trehundra marknadsknallar. Det är en aning fler än förra årets notering.- Vi tycker också att vi har fått till en bra blandning när det gäller utbudet ibland försäljningsstånden, fortsätter Lena Lööv.

Det finns emellertid en kategori försäljare som Lena Lööv och hennes kollegor gärna hade sett betydligt fler av än vad som blev fallet i år.- Tyvärr är det inte så många knallar som säljer genuina hantverk i år. Det finns några men det brukade vara många fler för några år sedan. Vi vet faktiskt inte varför det har minskat, säger Lena Lööv som hoppas att den negativa trenden ska vända uppåt när det blir dags igen nästa år.

Hembygdsföreningens ordförande vill också ge en stor eloge till de personer som ställer upp som funktionärer under de två marknadsdagarna. Utan den värdefulla hjälpen skulle det inte bli någon marknad.- Speciellt gruppen som håller till på marknadskontoret gör ett stort jobb eftersom de håller reda på alla viktiga detaljer, säger Lena Lööv och pekar mot den röda träboden strax bakom sig.När Norra Skåne slutligen lämnar det stora marknadsområdet träffar vi Herbert Ståhl och Greta Orsvall.- Det är en trevlig marknad det här. Vi har varit inne och handlat en del. Vi har också träffat en del gamla goda vänner och bekanta, säger Herbert Ståhl innan han hugger in på en räkmacka som Greta Orsvall har dukat fram.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.