Lady Gaga blev hackad

Kultur och Nöje Hackare från den amerikanska Swagsec-gruppen ska den 27 juni ha tagit sig in bakom sajten, där de kom åt tusentals namn och mejladresser till Lady Gagas fans.
Publicerad 19 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Lady Gaga. Foto: Koji Sasahara/AP/Scanpix
Lady Gaga. Foto: Koji Sasahara/AP/Scanpix

Hackare från den amerikanska Swagsec-gruppen ska den 27 juni ha tagit sig in bakom sajten, där de kom åt tusentals namn och mejladresser till Lady Gagas fans. Samma grupp ska ha dödshotat Lady Gaga, och kallat henne "homofobisk". Enligt ett pressmeddelande från sångerskans skivbolag Universal, har inga lösenord eller finansiella uppgifter läckt ut. Den 18-åriga tysk som 2009 läckte Lady Gagas låtar på internet dömdes nyligen till 18 månaders fängelse.      

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.